Добро го прочитавте насловот, Инстаграм сака да биде BeReal. И не само што сака, туку и направи чекори да стане таков. И тоа не е единствената новина на оваа платформа!

Instagram тестира нова функција наречена Candid Challenges, но во споредба со нејзината намена, единствената разлика од BeReal е во името. Алесандро Палуци, развивачот кој работи на неговиот развој, потврди дека тоа е внатрешен прототип, но одби да даде дополнителни детали.

Она што го знаеме е дека треба да изгледа вака: секој ден ќе гледате известување во различно време за да ја фотографирате вашата околина. Откако ќе го примите известувањето, камерата на Инста исто така ќе се отвори со предните и задните стрелки и ќе ви даде прозорец од две минути за да фотографирате. Содржините споделени преку предизвици ќе се појават во активноста на приказните. BeReal кој?

Како што споменавме на почетокот, ова не е единствената новина. Инстаграм полека ги воведува групните профили, а на него ќе можете да објавувате содржини видливи само за другите членови на групата, така што она што го објавувате не е видливо за другите следбеници и не се објавува никаде на вашиот личен профил.

Кога групните профили ќе станат достапни за секого, ќе можете да креирате нов така што прво ќе отидете на вашиот личен профил каде што ќе видите мини икона од фотографијата на вашиот профил во долниот десен агол. Додека сте таму, ќе можете да го притиснете копчето за знак плус во горниот десен агол и да започнете да создавате содржина. Кога креирате профил, можете да изберете на кои пријатели сакате да им се придружите и да пристапите до објавувањето.

Оваа функција се уште не е достапна за сите корисници на Инстаграм, но тимот на Мета најави дека можеме да ја очекуваме наскоро. Дали сте подготвени Instagram да стане тимска игра BeReal?