Историјата е полна со приказни со висока драма и неверојатни достигнувања, но често, историјата е фокусирана само на приказните на мажите и нивните “врвови”. На крајот на краиштата, сите го сакаат она Неговата приказна.

Всушност, покрај мажите кои создаваат историја во изминатите години, секогаш имало многу храбри и иновативни луѓе од сите полови кои правеле брилијантни работи, борејќи се против сексизмот со кој често се соочувале.

Само затоа што женските приказни не се толку детално снимени како машките приказни (книгите за историја најчесто ги пишувале вторите, гледате), тоа не значи дека тие не се таму за да се најдат. Всушност, има изобилство од вистински суштински женски инспиративни приказни.

Од Ада Лавлејс, која била пионерка на најраните компјутерски науки, до Уна Марсон, првата црна жена ангажирана од Би-Би-Си за време на Втората светска војна, ова се луѓето кои треба да се почитуваат. Нагласени на нашиот блог бидејќи ние сме луѓе кои веруваат дека треба да им се даде заслугата што им следува, нивните приказни се извонредни и вредат да се прослават во месецот на историјата на жените.

Во нашата категорија МОЈА ПРИКАЗНА ќе прочитате врвни приказни кои ќе ве инспирираат и ќе ве мотивираат да создавате, креирате и да се трудите да бидете различни. Бидејќи на крај на денот животот го прават лудите одлуки кои претставуваат турбулентен ролеркостер од емоции – а успехот после нив е како шеќерна волна.