Кога навистина сакате ТВ-шоу, големи се шансите да ги знаете дневните соби на ликовите, како и вашите. Па, сега можете да направите повеќе отколку да им се восхитувате од далеку. Благодарение на паметната рекламна кампања од ИКЕА во Обединетите Арапски Емирати, полесно е отколку што мислите, вашиот дом да личи на Симпсонови, пријатели и странци. Создадена од агенцијата Publicis Spain, серијата „IKEA Real Life“ ги пресоздава овие места користејќи мебел и декор од шведската продавница за дизајн.

Беа потребни два месеци и софтвер за 3D дизајн за да се изградат овие незаборавни простории. Тимот на ИКЕА и Публицис Шпанија беа прецизни и подредени низ стотици предмети за да најдат парчиња кои, заедно, потсетуваат на телевизиските емисии. Нема да се сомневате во референцата. Во станот што Моника и Рејчел го делеле во „Пријатели“, на пример, ИКЕА ја усогласила бојата на каучите, фрлале перници, па дури и закачила сличен ѕиден декор.

Дури и ако не сакате да живеете како овие ликови – не сме заинтересирани да нè посетуваат Превртените – кампањата докажува дека можете да ја канализирате нивната дизајнерска естетика на лесен и достапен начин. Посетете ја страницата „IKEA Real Life“ за подобро да ги погледнете сите артикли вклучени во кампањата и да ги купите за вашиот дом.

Ова е најдобрата реклама на ИКЕА за луѓе кои ја сакаат поп-културата – користејќи мебел и декор, Publicis Span ги пресоздаде просториите на иконите телевизиски емисии.

Friends

Best IKEA Ad Campaign

Best IKEA Ad

Stranger things

Best IKEA Ad Campaign

Creative IKEA Ad

The Simpsons

Best IKEA Ad Campaign

Creative IKEA Ad