Некои камперски каравани размислуваат надвор од кутијата, а новопроизведениот Romotow е еден од нив. Тоа е една од најоригиналните приколки за патување на пазарот со елегантен, футуристички дизајн кој се ротира за да открие друг дел од неговиот распоред. Кога се отвора, има покриена палуба покрај главната кабина за спиење за четири до шест лица.

Дизајнот кој инспирира стравопочит е овозможен со автоматски хидрауличен систем. Се напојува со литиумска батерија која се полни со помош на соларни панели на покривот на приколката. Механизмот ја турка кабината нанадвор за 90 степени, создавајќи L-облик и правејќи ја палубата достапна. Претходно скриениот двор има изглед кој личи на тиково со многу простор за мебел на отворено. Дополнително, постои опција за вградени погодности како што се преклопено седиште за клупа, маса вградена во нејзиниот заоблен преден дел или мрежести странични ѕидови за да се чуваат бубачките подалеку.

Кампер-приколките не се познати по тоа што имаат многу простор, но постојат начини како малата површина да се чувствува поголема. Romotow го прави тоа со обвиткани прозорци во својата трпезарија. Диетата е двојна како просторија за спиење, претворајќи се во единечен брачен кревет или два единечни кревети. Дополнително, има брачен кревет што се подига во лифт.

Покрај просторот за јадење, има кујна која е достапна во два стила во зависност од потребите на патникот. Без оглед на тоа што некој ќе избере, има целосна сува бања зад неа и приватна спална соба – комплетна со плакар и два кружни прозорци – надвор од тоа.

Додатоци како што се дополнителни соларни панели, монтирани телевизори и систем за проекција на отворено го прават Romotow удобен за повеќе од само патување еднаш и некое време; тоа е нешто во кое некој би можел да живее со полно работно време.

Romotow е произведен во Нов Зеланд и има почетна цена од 429.000 NZ $ (околу 270.000 $).

Некои камп-приколки размислуваат надвор од кутијата. Romotow е еден од нив со елегантен футуристички дизајн кој може да се ротира за да открие палуба.