Информации кои ќе бидат исклучително важни за сите жени кои имаат мрсна коса.

Според фризерите, повеќето од нас ја миеле косата на не толку детален начин.

Еден позната фризерка од Холивуд открил дека треба да ја пенаме косата двапати секогаш кога ќе ја миеме.

Според неа, вака ја мијат косата од професионалци. По првото нанесување, миење и плакнење, нанесете го шампонот уште еднаш на косата, фокусирајќи се на самите корени на косата.

Pranje kose, kosa, nega

По второто плакнење на чапонот се нанесува регенераторот за полесно чешлање и регенерација на краевите.

– Бев љубопитен и се обидував секој пат двапати да ја мијам косата и да ставам регенератор. Косата е навистина помека и почиста – беше еден од коментарите на советот на фризерката.

Друг читател напиша колку е вреден овој совет за сите жени кои се „борат“ со мрсна коса:

– Имам многу мрсна коса и навистина почувствував голема разлика кога ја измив косата двапати. Изгледаше многу почисто.