Снимањето одлична фотографија од животно може да изгледа како задача на будала. На крајот на краиштата, не можеш да ги поучуваш како што можеш човек. Но, за фотографите кои се специјализирани за овој тип на портрети, се чинеше дека се вплеткале во психата на животното и, како резултат на тоа, имаат способност да ја споделат својата прекрасна суштина со светот. Белинда Ричардс од студиото Frog Dog го прави токму тоа. Нејзината фотографска експертиза е во припитомени животни и дигитална манипулација, што најдобро е прикажано во нејзините портрети на младенчиња. Користејќи ги нејзините вештини за фотографирање и креативното ретуширање, таа открива експресивни лица на кучиња кои сигурно ќе ве насмеат.

Субјектите на Ричардс изгледаат среќно и пријатно. Работејќи со нејзиниот сопруг Тони Ладсон, тие поминуваат време за време на фотосесија правејќи звуци и нудејќи почести за да го привлечат вниманието на кучињата и да го покажат најдоброто од нив. „Едно нешто што забележав е како секое животно ми дава такви релаксирачки изрази“, изјави Ричардс. „Нивните реакции на различните звуци што ги испуштам или зборовите што ги користам се толку уникатни за секој поединец, исто како и луѓето“.

Ако сте копнееле да научите како да ја доловите личноста на вашето кученце, сега е вашата шанса да научите од Ричардс за е-учење со онлајн курсеви за различни креативни теми. Нејзиниот час се вика Вовед во фотографија од домашни миленици: фатете го духот на вашиот кожен пријател. Во текот на околу два и пол часа, ќе научите како да направите душевен портрет на вашето куче во студио.

„Го создадов овој курс за да им помогнам на амбициозните фотографи за миленичиња да снимаат искрени портрети на кучиња во студиско опкружување“, вели Ричардс за нејзиниот клас. „Работата со кучиња може да биде малку жонглирање помеѓу контролирањето на осветлувањето, поставките на камерата и темата што не го разбира поголемиот дел од она што го кажувате!“

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Dog Photography by Belinda Richard

Pet Photography by Belinda Richards

Pet Photograph in a Studio Setting

Editing a Pet Photograph

Pet Photography by Belinda Richards