Останувањето свежо во лето може да биде вистински предизвик, особено со високата цена на климатизацијата. Исачаров влече инспирација од традиционалните палестински системи за ладење и египетската архитектура за да ни донесе елегантен и еколошки клима уред кој додава елемент на безвременска благодат на идејата за ладење. Со дизајнот на Исачаров, можете да се опуштите во вашата куќа или канцеларија и да не се грижите за трошоците или влијанието врз животната средина.

Иновативниот систем се вика Nave и е направен од теракота плочки. Кога се комбинираат со протокот на вода, тие работат заедно за да ги ладат просторите во зградата. Главниот фокус на проектот е адаптација на системот на околните ѕидови, трансформирајќи ги од пасивен фактор во активен. Како што водата се движи низ теракота, таа станува пареа кога ќе се судри со топлината на околниот воздух. Топлината се апсорбира, ладејќи ја водата и целиот систем, така што околниот воздух од просторијата се лади како природна последица.

Nave е прилагоден и модуларен, што значи дека обликот и страните се прилагодливи според вашиот простор. Единиците се самостојни и монтирани за да можат да се прикачат на кој било дел од зградата. Тие се многу прифатливи за корисниците и не бараат многу интеракција за да ги направат да работат; тие можат да се вклучуваат и исклучуваат, паузираат, а претходно поставените температури и влажност може да се прилагодат секогаш кога ви треба промена на температурата.