Според оваа теорија, ако сте помлади или постари од 26 години, премногу ќе се карате со партнерот и вашата врска едноставно нема да успее.

Луѓето имаат различни планови и желби за тоа кога сакаат да се венчаат, а според новото истражување, всушност постои идеално време за брак. Судејќи според мислењето на експертите Том Грифитс и Брајана Кристијан, бракот најдобро се склучува на 26 години.

Eкспертите велат дека кога ќе достигнете 37 проценти од зацртаната цел, всушност сте ја достигнале совршената точка за извршување на вашиот план. Од таа гледна точка, просечниот човек ја бара својата поубава половина на возраст од 18 до 40 години, поради што 26 години е идеална возраст за брак, со оглед на тоа дека тогаш поминале 37 отсто од вкупното време за пребарување.

Според оваа теорија, ако сте под или над 26 години, премногу често ќе се карате со партнерот и врската едноставно нема да функционира.

Се разбира, правилото од 37 проценти не е совршено и навистина не го зема предвид фактот дека меѓу 18 и 40 години нашиот вкус може да се промени и можеби сакаме да бараме нешто друго, но овие експерти тврдат дека врската е поверојатно е да биде долготрајно ако се легализира на 26 години.