За љубовта нема гаранција, но постојат основни карактеристики на среќна љубовна врска

Среќата е, според љубовните експерти, најважниот фактор за одржување на бракот, бидејќи на крајот, вашиот партнер може да влијае на вашата лична среќа ако врската не е исполнета за двајцата.

Ако не сте среќни, тогаш зошто да бидете со таа личност?

Да, шокантно, среќните парови водат посреќен живот, според едно германско истражување од 2020 година. Важен дел од среќниот брак е вашиот сопруг или вашата таканаречена поубава половина. Значи, ако барате среќа во животот, подобро е правилно да го изберете вашиот сопруг.

Германски истражувачи открија интересни информации за типот на сопруг што ќе ве направи најсреќни на долг рок.

Важното прашање е каков маж ќе ја гарантира среќата на жената во животот? Па, претпоставувам дека треба да кажеме, нема гаранции во животот, особено кога станува збор за љубовта.

Но, според студијата, постојат два типа на сопрузи кои ги сочинуваат најсреќните жени и врски кои ќе траат вечно и во кои најголема шанса е сопружниците да остареат заедно, пишува Yourtango.

1. Среќни бракови = емоционална стабилност

Прво, најдобро е да се избегнуваат луѓе кои имаат невротични склоности. Тоа значи оние кои се склони кон анксиозност, емоционална нестабилност и депресија.

Со други зборови, станува збор за екстремни психички проблеми и болести поради кои сопружниците се секогаш под стрес, па партнерот треба постојано да ја докажува љубовта и сигурноста што му ја пружате.

Луѓето кои се во брак или во врска со невротична личност не се ни приближно среќни како луѓето кои се во брак со луѓе кои немаат такви проблеми.

2. Среќни бракови = семејни цели

Друга карактеристика на брачниот другар што создава блажена заедница е некој што го рангира семејството над кариерата. Да, зборуваме за добар, старомоден семеен човек.

Во студијата, жените се особено најсреќни кога се во брак со маж чие семејство е на прво место. И поминувањето долги часови во канцеларија за да го издржува вашето семејство не се смета како фактор што влијае на среќата на семејството.

Оваа студија открива дека и мажите и жените кои работеле повеќе или помалку часови отколку што сакале биле понесреќни од оние кои поминувале повеќе време со своите семејства.

Затоа, се чини дека старата поговорка „среќна жено, среќен живот“ треба да има додаток – маж чие семејство е на прво место прави среќна жена и среќен живот.