Алекс Солис продолжува да не восхитува со неговата паметна серија Икони Откриени. Духовитите портрети во стил на цртан филм ги откриваат непознатите „идентитети“ на познатите ликови во поп културата, а нивните костимирани алтер-его може да ве изненадат. Цело време, под фасадата на „Сторм трупер“ демне џагорот Минион, додека злобниот господин Барнс е навистина оној што го контролира познатиот милијардер, кој стана политичар Доналд Трамп.

Успехот на серијата на Солис е во неговите паметни парови. Вообичаено, двата лика постојат во различни универзуми, но Солис ги поврзува користејќи специфичен, заеднички аспект – било да е тоа име, карактерна чуда или вид. Потоа почнуваме да ги замислуваме овие двајца во сосема ново светло, што е основната цел на работата на Солис. Тој објаснува: „Се обидувам да донесам ново чувство за откривање на ликовите што секој ги видел стотици пати“.

Тековниот проект на Солис е еден од неговите најпопуларни досега, а тој неодамна составил голем број од илустрациите во книга со исто име. Ако сакате да поседувате копија, таа сега е достапна за претходна нарачка на Kickstarter.

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand

, StoryLand