Со Ноќта на вештерките веднаш зад аголот, костим може да ви биде на ум. Без разлика дали сакате да го надополните вашиот облекување или барате алтернативен начин да го прославите овој плашлив период од годината, пробајте ја уметноста за нокти. Од тикви до пајаци до црни мачки до вештерки, има огромен број потенцијални идеи достапни на вашите прсти.

Дизајните на ноктите може да згрешат на поедноставната страна или да вклучат сложени елементи кои имитираат мали уметнички слики. Некои од напредните нокти користат повеќе од две бои и мотиви на слоеви додека вклучуваат работи како сјај и кристали. Но, ако сте нови во уметноста на ноктите, нема потреба да се плашите од овие техники од следното ниво. Постојат полесни начини да ја покажете вашата застрашувачка страна, како да ги бојадисате ноктите во црна и портокалова боја и да додадете пајажина на неколку прсти. Тоа е и едноставно и празнично.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angie Ngo (@nailsbyangie_n)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELIZE STAR (@elize_nails)