Скоро е невозможно да се движите низ TikTok без да се појави хромиран маникир на почетната страница. Стилот што го популаризира Хејли Бибер е без сомнение официјалниот маникир на летото.

Видеата под хаштагот #HaileyBieberNails моментално имаат 71 милион прегледи, а многу салони во Њујорк и Лос Анџелес имаат дури и пакетчиња со потребниот лак и хром, па затоа се подготвени да одат веднаш штом некој ќе каже „Хејли Бибер“.

Иако на Хејли сигурно може да се заслужи што го направи хромираниот тренд најбараниот тренд на салоните за нокти во последно време, хромираниот маникир не е апсолутно ништо ново – футуристички сјај од стопен метал кој е и нежен и, во зависност од бојата, софистициран.

Хромираните нокти на Хејли ги креираше нејзината маникир Зола Ганзоригтн, триејќи хром во прав врз проѕирен беж гел-лак, давајќи димензионален ефект на застаклена крофна.

Тоа е суптилен чекор, но во похрабра насока ако сакате неутрални нокти, но ако сакате малку повпечатлива нијанса, ефектот е лесно приспособлив и може да се комбинира со различни бои кои се нанесуваат пред хром.

Наспроти чистиот бел основен слој, хромираната пудра дава суперсјаен, етеричен финиш. Суптилен син сјај „ја фаќа светлината“, кој се појавува речиси флуоресцентен под одредени агли.