Бучен Козјак го прослави 1 Јуни Светскиот ден на млекото во знакот на 40 годишниот јубилеј и славење на традицијата, со програма за деца. Настанот се одржа пред платото на Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, со богата музичка програма за децата од Општина Куманово, како и сите љубители на убава забава, кои дојдоа да го слават млекото и традицијата.