Ерменскиот илустратор Едгар Артис разиграно ги комбинира своите модни илустрации нацртани со молив со реалниот живот, разни предмети. Досегашната негова работа вклучува ремек-дела на уметноста за храна, како што се величествената балска тоалета од шпагети и коктел фустан од киви. Други одлични примери вклучуваат елегантна тоалета изведена од струготини од обоени моливи и надуен фустан за принцеза направен од топчиња од памучна вата. Најновата работа на Артис продолжува да вклучува широк спектар на пронајдени предмети, кои се паметно позиционирани на рачно нацртани, поставувајќи модели за да се создадат тродимензионални ансамбли достојни за модната писта.

Од асиметричен фустан од банана, до фургон направен од елементи на цел чизбургер, на Артис никогаш не му недостасува инспирација, често наоѓајќи ја на најневеројатните места. Покрај споделувањето на неговата чудна смисла за хумор, уметникот исто така има за цел да шири позитивни пораки до неговите над 700.000 следбеници на Инстаграм. Во едно посебно парче насловено како Трансформација, Артис користи внатре-надвор кожа од личи за да создаде елегантно пончо. Тој беше поттикнат да ја направи својата неочекувана илустрација откако „навистина му здодеа од фустаните на принцезите“. Тој објаснува: „Уморен сум да гледам луѓе кои мислат дека принцезата е убавина и совршенство. Направив современ дизајн кој зад себе крие прекрасна порака… Ме потсетува на гасеница која ќе се трансформира во прекрасна пеперутка и ќе лета. Многу луѓе се плашат или се срамат да им покажат на сите за што се способни. Истата ситуација беше и со мене. Еве го мојот совет, никогаш немој да се срамиш или да се плашиш, отворете го вашиот прекрасен свет и покажете им кој сте!“

Модниот илустратор Едгар Артис продолжува разиграно да вградува пронајдени предмети за да создаде чудна колекција на цртежи на вечерни фустани.

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis

3D Fashion Illustrations by Edgar Artis