Ако барате нешто што ќе го разубави вашиот домашен декор, уметничките принтови се без напор начин да додадете одредена личност на вашите ѕидови. Иако не секој може да си дозволи оригинална слика, отпечатоците го прават подостапно да имате уметност во вашиот дом и исто така ги поддржуваат работниците уметници во процесот. Сега е одлично време како и секое за поддршка на независни црни уметници, а Etsy е едно од најдобрите места за наоѓање уникатна уметност и многу други единствени предмети од креативци и создавачи.

Веб-страницата направи зголемени напори во последниве месеци за да ги истакне продавниците на Etsy во сопственост на црнците, а има неколку од кои можете да изберете – вклучително и продавници со дела на црнци уметници. Без разлика дали сакате да прикажувате чудни илустрации или нешто поминимално, има уметност која одговара на секој стил и декор.

Уметничките отпечатоци што ги избравме уметниците на Etsy ќе додадат цртичка на карактер и личност во секој простор. Овие визуелни уметници користат сè, од колажи до акварели за да ја изразат својата креативност. И нивниот талент секако блеска, со овие црни креатори кои произведуваат сè, од прекрасни пејзажи до евокативни портрети.

Овие постери и уметнички отпечатоци се фантастичен начин да ги поддржите бизнисите и истовремено да ја подобрите вашата сопствена уметничка колекција.

Скролувајте надолу за да видите некои неверојатни уметнички отпечатоци од црни уметници на Etsy!

Limited Edition Surreal Art by SMW Visuals

SMW Visuals | $40+

Natural Hair Art Print

Dorcas Creates | $51.11+

Black Hands Art

Xenia Fonk Art | $35.56+

Art Print of Black Woman in a Tub

WATERSTYLESA78 | $15.97+

Black Artists to Support on Etsy

shadrieka | $40

Watercolor Print by Black Artist

SBrownART | $26+

Black Artist Art Print on Etsy

NIKSSART | $15.33

Black Love Art Print
African American Collage Print