Се обидувате да водите бизнис? Еве листа од 14 вредни стратегии што ги видов како успешни претприемачи ги користат во текот на годините за да ги започнат и растат своите компании со минимални трошоци. Внимателно проучете ја оваа листа, а потоа одлучете кој од нив можете да го користите во вашето ново претпријатие.

1. Ментори и советници

Наместо да плаќате за совети за правни, сметководствени, финансиски или други клучни деловни прашања, искористете ја довербата на вашиот мозок на менторите и советниците колку што можете повеќе за совети, повратни информации и за запознавање други важни контакти.

2. Бесплатни консултантски услуги

Организациите како SCORE и вашиот локален Центар за развој на мали бизниси (SBDC) нудат бесплатни консултации и обуки. SCORE има повеќе од 300 поглавја во Соединетите Држави и секој што се јавува добива термин. Во Соединетите Држави има речиси 1.000 SBDC кои нудат бесплатни консултантски и едукативни услуги.

3. Замена или трговија

Размената — заменувањето на една работа со друга — е ефикасен начин за водење бизнис со векови. Во последниве години, размената еволуираше во здрава стратегија за наоѓање стоки, услуги за тргување, зачувување на готовина, преместување на залихи и лоцирање на вишокот производствен капацитет. Меѓународната реципрочна трговска асоцијација (IRTA) им помага на компаниите заинтересирани за размена на стоки и услуги.

4. Непарични стимулации

Членовите на вашиот тим често ќе работат за капитал или одложени плаќања, наместо за првични плати. Ова ќе ви помогне да ги намалите трошоците за време на започнувањето и раните фази на раст на вашиот бизнис.

5. Партнерства со добавувачи

Вистинските добавувачи можат да ви заштедат многу време и пари: тие можат да обезбедат висококвалитетни материјали, да помогнат во развојот на производите, да понудат навремена испорака и да дозволат продолжени рокови за плаќање. Добивањето трговски кредит од 30 до 90 дена е најдобриот деловен заем што можете да го добиете.

6. Партнерства со клиенти

Партнерството со клиентите за време на вашето лансирање е одлична стратегија за заштеда на трошоци. Изберете неколку клучни клиенти и понудете им зделки што не можат да ги одбијат: цени со попуст, специјално пакување, силна поддршка итн. Во замена за овие зделки, побарајте долгорочни обврски за купување на вашите производи. И секогаш кога е можно, натерајте ги клиентите да платат рано — идеално, дури и пред да ги испорачате нивните производи или услуги.

7. Аутсорсинг

Аутсорсингот е индустрија од повеќе милијарди долари. Можете да најдете аутсорсинг партнери за да го обезбедат речиси секој производ или услуга што ви треба. Аутсорсингот го претвора она што вообичаено би било фиксен трошок во варијабилен трошок бидејќи ја користите услугата само кога ви е потребна.

8. Дистрибутери, претставници и партнери

Повеќето индустрии имаат дистрибутери, претставници на производители и партнери кои ќе ги продаваат вашите производи преку нивните постоечки дистрибутивни канали, кои можат да бидат обемни. Ова е одличен начин за брзо зголемување на продажбата и заштеда на готовина бидејќи не му плаќате на партнерот додека вашите производи не се продадат.

9. Нарачана продажна сила

Користете програма за продажба на провизија кога сте подготвени да ангажирате членови на тимот за продажба. Ова ќе привлече луѓе кои навистина веруваат во вас, вашите производи и вашата цел. Исто така, заштедува готовина со одржување на ниски вашите фиксни трошоци.

10. Работете виртуелно

Во оваа нова ера на технологија, можно е да се работи речиси од секаде: од дома, во вашиот автомобил, на аеродром или во хотелска соба. Работејќи виртуелно — и дозволувајќи им на вашите вработени да го сторат истото — не е неопходно да се преземе сметка за основање канцеларија кога го започнувате вашиот бизнис.

11. Позајмувајте, изнајмувајте, купувајте користени

Најдете начини да ги искористите ресурсите на другите луѓе покрај вашите. Секогаш кога е можно, позајмувајте наместо изнајмување; изнајмување наместо да купува; и купи користен наместо нов. Некои индустрии имаат одлична опрема на располагање за една пара за долар. Исто така, одете на стечајни продажби и аукции за да видите дали можете да го најдете тоа што ви треба.

12. Користете слободен софтвер

Бесплатен и ефтин софтвер има многу онлајн. Различни достапни програми можат да ви помогнат да управувате со вашите финансии, да ги планирате вашите проекти, да ги следите вашите клиенти и многу повеќе. Може да ги искористите и бесплатните пробни периоди за повеќето деловни софтвери. Ова ви дава шанса да ја користите апликацијата бесплатно 30 дена или повеќе за да одредите дали навистина ви е потребна.

13. Минимизирајте ги вашите трошоци

Намалете ги вашите лични трошоци на минимум кога го започнувате вашиот нов потфат. Ова не е време да купите нова куќа или нов автомобил или да преземете личен долг. Колку подолго можете да живеете со минимални трошоци, толку подобро ќе бидете. Слично на тоа, не преземајте никакви тековни деловни трошоци освен ако тие не се апсолутно неопходни.

14. Продавај, продавај, продавај

Во стартап компаниите сите се во продажба. Сите членови на вашиот тим треба да зборуваат за вашата компанија, да ги промовираат вашите производи и да преземат одговорност за производство на приходи. Запомнете, ниските трошоци и раниот готовински тек се клучни за успехот.