Поворката – или редоследот по кој личностите од вашата свадба влегуваат на церемонијата – може да биде лекција за дипломатија, затоа препорачувам парот да разговара за ова пред пробата.

Многу помала е веројатноста да навредите некого ако не правите избор за него директно пред неговото лице.
Подгответе ги и одвиткајте ги набавките за свадба што сте ги купиле пред време.

Лесен начин да се подготвите за успех на денот на вашата свадба е да ги одвиткате предметите што сте ги купиле, како што се украсите.

Идеално, ќе започнете со ова неколку недели пред свадбата, но расклопувањето на милион светла од самовили или откачувањето на 100 чадори, исто така, може да бидат убави, безумни задачи за смирување на нервите пред ноќ.

Целта е да имате сè подготвено за да тргнете на местење следниот ден.

Исклучително е корисно ако му кажете на вашиот тим за каква било семејна динамика што може да предизвика навредливи или непријатни ситуации. На пример, можеби вашите родители не се во најдобри односи, па затоа не треба да се поставуваат еден до друг за време на фотографиите.

Тој вид на интелигенција е корисен за вашиот тим. Кога се сомневате, дадете приоритет на овие разговори се вашиот фотограф, видеограф, планер или координатор и службеник.
На вашата свадбена недела, можеби ќе сакате да испратите порака надвор од канцеларија на вашата лична е-пошта.
За жал, многу гости чекаат до неделата на свадбата за да ви испратат барања чувствителни на време, како што се конечни прашалници.

Ако не планирате редовно да ја проверувате вашата е-пошта неделата кога ќе стапите во брак, најдобро е да го кажете тоа.

Автоматизирана порака надвор од канцеларија или „далеку од компјутер“ прави чуда, особено ако споделувате други начини на кои овие луѓе можат да ве задржат ако навистина им требате.

Ако имате повеќе од 150 гости, ќе сакате и знак или друг начин да им кажете каде се нивните доделени места за да не мора да ја проверуваат секоја маса.
Не е забавно да се справиш на големиот ден да не знаеш со кого да бакшиш или колку.

Заборавањето на дозволата за брак се случува повеќе отколку што мислите. Прескокнете ја оваа задача во последен момент и земете ја вашата дозвола за брак неколку недели пред вашата свадба, ако е можно.

, StoryLand

Добивањето заверена копија од дозволата за брак гарантира дека документот навистина бил примен и поднесен од вашата локална власт.

Заверените копии се исто така важни за потврдување на вашиот идентитет ако еден или двајцата ги менувате презимето.

Вообичаено, вашата дозвола за брак ќе дојде со работен лист што треба да го пополните за да побарате одреден број заверени копии (предлагам три), како и детали за тоа како да ги платите. Препорачувам да платите преку чек за дозволата за брак, за да има помалку заостанување помеѓу кога е поднесен документот и кога ќе добиете доказ.

Ако не знаете кога заоѓа сонцето на денот на вашата свадба, можеби ќе пропуштите совршени фотографии.

Ова можеби звучи глупаво, но да знаете колку дневна светлина имате е важно за фотографиите, особено ако се венчате во есен или зима кога сонцето заоѓа рано.

Кога го одредувате тајмингот на снимањето, имајте на ум дека повеќето свадбени фотосесии обично траат 90 минути, поделено на времето потребно за фотографирање на парот, свадбената веселба и семејството.

Ако фотографирате пред настаните во денот, завршете ја сесијата најдоцна 30 минути пред почетокот на церемонијата.

Ако сакате да ја добиете најдобрата светлина за дополнителни фотографии, запомнете да блокирате 15 до 20 минути за време на златниот час, или час пред да зајде сонцето кога сонцето е помеко, поцрвено и не прави сите да изгледаме како супермодели .