Не се сите воодушевени од ново лансираниот iPhone 14 на Apple, вклучувајќи ја и ќерката на починатиот ко-основач Стив Џобс.

Најмладата ќерка на Стив, Ив Џобс, им се придружи на другите онлајн во исмејување на најновиот iPhone на Apple во стил на мемe.

24-годишната Ев Џобс објави меме на нејзината приказна на Инстаграм во која е прикажан маж кој држи две исти маици нагоре, со натпис: „Се надградувам од iPhone 13 на iPhone 14 по денешното соопштение на Apple“. Мемето ги исмева дизајнерските избори на Apple за iPhone 14, бидејќи во целина, изгледа исклучително слично на iPhone 13. Сепак, под хаубата, Apple направи неколку подобрувања, вклучувајќи подобар век на батеријата, нови софтверски функции, посветол екран, и повеќе.

, StoryLand

Без оглед на новите функции што Apple ги нуди во iPhone 14, најновиот мобилен телефон на технолошката компанија во голема мера изгледа исто како и претходниот модел со минимални промени во дизајнот. Мемето на Ива Џобс покренува важна тема за дискусија за која аналитичарите дебатираа подолго време, а тоа е откако Тим Кук ја презеде функцијата од Стив Џобс како извршен директор на Apple во 2011 година, компанијата го пренасочи својот фокус на правење пари и ја загуби својата способност да произведува производи кои ќе го револуционизираат потрошувачкиот пазар.